Op het gebied van koffie zien we veel trends en ontwikkelingen in 2017. Allereerst wordt Slow Coffee steeds populairder, dit is koffie die langzaam bereid wordt. Daarnaast wordt de ijskoffie ook steeds populairder en dan natuurlijk vooral in de zomer. De gezondere variant: de Cold Brew Coffee wordt hierbij steeds populairder in plaats van de traditionele ijskoffies met een dikke laag slagroom. Wat verder ook een bijzondere ontwikkeling is die we zien is dat koffie en thee vaak als ingrediënten gebruikt worden voor bijvoorbeeld cocktails. Wat denk je van speciale koffie cocktails of koffie beer. Dit ga je steeds vaker tegenkomen en het is nog lekker ook. Verder wordt de koffie steeds vaker met plantaardige ingrediënten bereid, deze ingrediënten zijn een stuk gezonder. Denk bijvoorbeeld aan amandelmelk als vervanging van normale melk. Honing is verder een ingrediënt dat we steeds vaker zien in zowel koffie als thee. Verder zien we de trend foodpairing steeds meer terug. Dit kan bijvoorbeeld een thee arrangement zijn bij een etentje of koffie of thee als ingrediënt in verschillende gerechten. Verder wordt er steeds bewuster omgegaan met koffie. Veel mensen willen bijvoorbeeld in de avond liever geen cafeïne meer binnenkrijgen, maar hebben nog wel trek in koffie. Hier voor is de cafeïne vrije koffie op de markt gezet. Verder zijn mensen steeds bewuster van het verhaal achter de koffie en horen zij dit graag.
Barista inhuren?
Als je graag in jouw bar of restaurant ook de beste koffie wil serveren of bijzondere combinaties wil samenstellen is het handig om dit door een goede barista te laten doen. Een barista inhuren is mogelijk bij Barista Company. Alle barista’s zijn hoog opgeleid en kunnen jou helpen om lekkere eigen koffie combinaties samen te stellen. Op deze manier kan jij je onderscheiden van de concurrentie.