Een decoupeerzaag is een mooie zaagmachine voor een betaalbare prijs. Bijna iedere klusser bezit wel een decoupeerzaag. Dan kan je natuurlijk als beginnende klusser niet achterlopen! Nu is de kans groot dat je al een decoupeerzaag hebt gekocht, maar dan begint het pas! Want hoe moet je werken met een decoupeerzaag? Gelukkig is een decoupeerzaag een makkelijk product die je binnen no-time kunt leren kennen. Toch is het handig om even het één en ander te weten. Dat maakt het werken niet alleen een stuk makkelijker, maar voorkomen ook onnodige frustraties.
Zaagblad wisselen
Het is heel belangrijk om het zaagblad eens in de zoveel tijd te wisselen. De tanden van het decoupeerzaagje slijten naarmate. Hoe stomper het zaagbladje wordt des te meer kracht je moet zetten om te zagen. Vaak gaat dit ten koste van de machine, omdat hij onnodig veel werk moet verrichten om hetzelfde te kunnen presteren. Het vervangen van het zaagje kan vaak snel en simpel met een klik of schuifsysteem. Meer hierover vind je op: zaagblad verwisselen.
Nauwkeurige zaagsneden
Iets wat je natuurlijk niet wilt hebben is golvende zaagsneden. Je kunt gaan oefenen op het zagen, maar het is ook mogelijk om wat hulpmiddelen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een geleiderail. Deze plaats je naast de decoupeerzaag. Een kind kan de was doen! Je hebt ook geleiderails voor het zagen van rondjes (cirkelgeleiders) of voor het inkorten van een plank (parallelgeleiders).
Stofvrij werken
Als je binnen in huis een laminaten vloer aan het leggen bent is stofvrij werken wel handig. Het is daarvoor mogelijk om een goeie stofafzuiging te hebben. Dit voorkomt niet alleen een schone werkomgeving, maar ook fijnstof. Fijnstof is schadelijk voor je gezondheid. De beste oplossing hiervoor is een externe stofafzuiging of aangesloten stofbox. Voor het fijnstof wordt een microfilter aangeraden deze filtert niet alleen grof, maar ook fijnstof.