Als het gaat om koel- en diepvriestransport en diepvriesopslag is Frigo Group in Nederland toonaangevend. Door te voldoen aan de eisen van de International Featured Standard (IFS) Food, heeft hebben de vrieshuizen van de Frigo Group in Nieuw-Vennep en in ’s-Heerenberg die laatstgenoemde kwaliteit onlangs van extra diepgang voorzien. In april 2015 behaalde Frigo ’s-Heerenberg het ISO-certificaat en op 1 oktober jl. is de vestiging in Nieuw-Vennep gecertificeerd.
In navolging van ISO 22000 en HACCP, vragen volgens Site Manager Nico Derksen vooral klanten die actief zijn in de supermarktketen naar IFS Food-certificering. “Los daarvan is het voor ons een extra instrument om de organisatie en dienstverlening verder te optimaliseren. We zien de jaarlijkse audit dan ook niet als een vervelend verplicht nummer, maar als een prima ijk- en leermoment waar we ons voordeel mee kunnen doen.”
IFS Food hanteert vier zogenaamde ‘knock-out criteria’: de betrokkenheid van het management en medewerkers, de traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen, de beheersing van kritische beheers punten en de uitvoering van corrigerende maatregelen. Volgens Derksen betekent IFS Food-certificering niet dat je klaar bent. “Van achterover leunen is geen sprake. Nu we weten dat we aan de eisen voldoen, willen we er ook aan blijven voldoen zodat we bij de volgende audit goed scoren. Daar steken we veel tijd en energie in, bijvoorbeeld door voor alle medewerkers informatiebijeenkomsten te organiseren over de IFS Food-criteria.”
Het vrieshuis in ’s-Heerenberg koppelt een opslagcapaciteit van 37.000 palletplaatsen aan een invriescapaciteit van 60 ton per dag. Frigo Group heeft ook een vestiging in Nieuw-Vennep, die goed is voor 28.000 palletplaatsen en een invriescapaciteit van 100 ton per dag. Daarnaast wordt diepvriestransport door heel Europa verzorgd.